Aadu Polli: meil puudub plaan B (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Polli linnavolinikele tehasest rääkimas.
Aadu Polli linnavolinikele tehasest rääkimas. Foto: Margus Ansu

Eile õhtul Tartust Dorpati konverentsikeskusest eetrisse läinud «Suud puhtaks» telesaates kinnitas puidurafineerimistehast kavandava Est-For Investi juhatuse liige Aadu Polli, et nad näevad tehase ainsa võimaliku asukohana Tartu lähiümbrust.

Polli ütles saatejuhi küsimusele vastates, et plaan B neil puudub ja seda pole investorid arutanud ka omavahel.

Ühtlasi möönis ta, et mõne sadama (näiteks Sillamäe) lähedale ei tuleks tehase rajamisest midagi välja, sest välismaised pangad ei annaks selleks laenu.

«Pole võimalik rahastada tehast, mis on konkurentsi mõistes ebamõistlikus asukohas, ma ei kujutaks ette krediidikomiteed, kes annaks raha projektile, mis on poolel tarneahelal konkurendi (st mõne Soome tselluloositehase - toim) hoovi peale. Pole võimalik rahastada tehast, mis on konkurentsi mõistes ebamõistlikus asukohas,» rääkis Polli.

Telesaatele eelnes ligi seitsme tunni pikkuseks veninud Tartu linnavolikogu erakorraline istung, mille lõpus võeti ühehäälselt vastu deklaratsioon, mille kohaselt tuleb tehase rajamiseks algatatud riiklik eriplaneering lõpetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles