8. märts, kas rõõm või õudus!?

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillemüüjatel algas kibekiire aeg juba eile. Pildil seab kimpu florist-vanemmüüja Katrin Kurvits, kes kaupleb Taskus.
Lillemüüjatel algas kibekiire aeg juba eile. Pildil seab kimpu florist-vanemmüüja Katrin Kurvits, kes kaupleb Taskus. Foto: Kirstjan Teedema

Floristil-vanemmüüjal Katrin Kurvitsal olid eile Tasku lillepoes näpud tööd täis. «Kõige ilusamad naistepäevalilled on loomulikult tulbid ja meil on ka Eesti lillekasvatajate tulbid müügil,» ütles ta. «Need püsivad vaasis palju kauem kui välismaa omad.»

Naistearst Andrei Sõritsa kommenteerib naistepäeval sugude võrdsuse teemat järgmiselt. Ta ütleb, et puhtalt bioloogiast lähtudes on hoopis mehed nõrgemad. «Iga 100 tüdruku kohta sünnib umbes 105 poissi, aga juba kooliaja lõpuks on tüdrukuid poistest rohkem, sest poisid haigestuvad sagedamini, nad on psühholoogiliselt nõrgemad, nende keskmine eluiga on naiste omast lühem,» nentis ta.«Mehed tunnevad end tugevana seetõttu, et neil on lihtsalt sellised omadused: nad nad keskmiselt suuremad, nad tahavad end näidata, nad on mõnes olukorras agressiivsed ja neile meeldib riskida. Aga millegipärast on nii, et üksik naine saab eluga hakkama, kuid üksik mees ei pruugi saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles