Puu tänav tuleb tagasi ja avaturg nihkub edasi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadama kvartali põhjapoolse osa planeeringu võidutöö «Puu tänav» autorid kavandasid kõige muu hulgas jalakäijatele Puu tänava (oranž). Avaturu uus koht on Turusilla kõrval.
Sadama kvartali põhjapoolse osa planeeringu võidutöö «Puu tänav» autorid kavandasid kõige muu hulgas jalakäijatele Puu tänava (oranž). Avaturu uus koht on Turusilla kõrval. Foto: Eskiis / OÜ Kauss Arhitektuur

Paadisillad ja jalakäijad Emajõe kaldal, paarkümmend eriilmelist korrusmaja, uues kohas avaturg – selline hakkab tulevikus välja nägema Tartu kesklinnas Emajõe ääres Dorpati hotelli ja bussiparkla vaheline ala, Sadama kvartali põhjapoolne osa selle planeeringuvõistluse võidutöö «Puu tänav» järgi.

Tartu kesklinnas Emajõe ääres asuva Sadama kvartali põhjapoolse osa planeeringu ideevõistluse võitis töö «Puu tänav». 

Võidutöös on kõnealusesse kohta ehk Dorpati hotelli ja bussiparkla vahelisele alale kavandatud Emajõe kaldale paadisillad ja jalakäijate teed ja paarkümmend eriilmelist korrusmaja. Uus koht on ette nähtud ka avaturule, tulevikus peaks see asuma otse Turusilla kõrval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles