Wiiralti graafika – ühe lehe kahel poolel

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti neiu» oma teesklematus lihtsuses ja sama lehe teisel küljel kunstnik Kristjan Raua portree (paremal), millel Wiiralt on erilist tähelepanu pööranud kätele.
«Eesti neiu» oma teesklematus lihtsuses ja sama lehe teisel küljel kunstnik Kristjan Raua portree (paremal), millel Wiiralt on erilist tähelepanu pööranud kätele. Foto: Kristjan Teedema

Omalaadne haruldus on asetatud praegu kesklinna kunstigaleriis molbertile, kust vaatab vastu Eduard Wiiralti tõsine ja lihtsameelne ning pisut rahvuslik «Eesti neiu».

Galerii perenaine Rosalie Pedassaar pöörab ette «Eesti neiu» tagumise külje ning trükilehe teisel küljel näeb teist graafikat, «Kunstnik Kristjan Raua portreed». 

Eduard Viiralt on loonud need Eestis pärast pikka võõrsil olekut, kui ta sõja eelõhtul oli saabunud taas kodumaale ehk aastail 1939–1942.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles