Ultramees Rait Ratasepp tahab Kanaaridel üksipäini inimvõimete piire nihutada

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultrasportlane Rait Ratasepp treenis mullu detsembris  koos oma kaasa Virge Tamme ja poeg Rasmusega Kanaari saartel La Palma saare kõrgeima, Roque de los Muchachose mäel 2436 meetri kõrgusel merepinnast.
Ultrasportlane Rait Ratasepp treenis mullu detsembris koos oma kaasa Virge Tamme ja poeg Rasmusega Kanaari saartel La Palma saare kõrgeima, Roque de los Muchachose mäel 2436 meetri kõrgusel merepinnast. Foto: Erakogu

Väga visa hing, juristist ultrasportlane Rait Ratasepp naasis hiljuti Gran Canaria mägiultrajooksult, kus parandas kahe tunni võrra oma isiklikku rekordit, läbides 125 kilomeetrit vähem kui 17 tunniga. Aga sellest kümnekordse ultratriatloni läbinud mehele ei piisa. Sügisel tahab ta Kanaaridel teha midagi sellist, mida keegi teine maailmas pole seni ette võtnud.

Rait Ratasepa (35) eesmärk on läbida septembris kahekümnekordne ultratriatlon Kanaaridel Fuerteventura saarel. Selliseid võistlusi on küll varem mõni üksik kord korraldatud, kuid mitte kunagi nii rasketes tingimustes. Näiteks mullu võtsid mehed kahekümnekordsel ultratriatlonil joostes, rattaga sõites ja ujudes looduse ning iseendaga mõõtu laugemal maastikul ning mõistlikes ilmastikuoludes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles