Loodusõhtul jagatakse soovitusi heaks erametsa majandamiseks

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Sander Ilvest

7. märtsil kell 18 Tartu ülikooli loodusmuuseumis toimuval loodusõhtul arutleb maastikuökoloog ja looduskaitsja Rainer Kuuba, kuidas majandada erametsa loodussäästlikult. 

Loodusõhtul toob Rainer Kuuba näiteid sellest, kuidas erametsa majandada nii, et omanik oleks ise rahul ja ka loodus ei pea kannatama. «Tasahilju tegutsedes massi kätte ei saa, kuid see ei olegi eesmärk,» sõnas Kuuba.

Lageraietest ta enda erametsas päriselt loobunud ei ole, kuid neidki teeb ta nii, elurikkus säiliks. «Kui on lindude pesitsemisaeg, siis mina metsas saagi käima ei tõmba, võsasaagi ka mitte,» lisas ta.

Rainer Kuuba on töötanud spetsialistina Eestimaa looduse fondis ja Karula rahvuspargis ning pidanud metsakorraldaja ametit. Tal on magistrikraad maastikuökoloogias ning kõrgharidus metsamajandamises. Praegu töötab ta Võru instituudis. Ta on võtnud sõna ka viimase aasta jooksul toimunud metsateemalises debatis ning kaitsnud väärtusi, mis tõstavad esiplaanile metsa kui ökosüsteemi säilimise.

Loodusõhtu toimub 7. märtsil 18 Tartu ülikooli loodusmuuseumis (Vanemuise 46). Pilet 3 eurot, eelregistreerimine pole vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles