Kevadtormil lõppesid õppelahingud rünnakuga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtormil lõppesid õppelahingud rünnakuga.
Kevadtormil lõppesid õppelahingud rünnakuga. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna öösel kell 2 alustasid 1. jalaväebrigaadi üksused rünnakut vastase kaitsepositsioonidele Prangli-Ihamaru suunal ja 11 tundi väldanud lahing lõpetas kolmandat nädalat kestva õppuse Kevadtorm õppelahingud.

«Kevadtormi põhieesmärgi loen kindlalt saavutatuks,» ütles Kevadtorm üldjuht, maaväe ülem kolonel Indrek Sirel. «Üksused on kokku harjutatud,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja Sireli sõnu.

Kolonel Sireli sõnul on nüüd juures neli ohvitseri, kellel on nüüd pataljoni juhtimise kogemus õppusel, mille õppelahingud ja vastutegevus olid võimalikult sarnased sõjategevusele.

«Olen rahul sõdurite teenistusega Kevadtormil, pean ühise nimetaja sõdurid all silmas nii tulevasi kui praegusi reservväelasi, kaitseliitlasi ja kaadrikaitseväelasi,» sõnas kolonel Sirel. «Eesti sõdurid näitasid Kevadtormil oma parimad omadusi trotsides stressi, väsimust ja halba ilma.»

1. jalaväebrigaadi koosseisus osales rünnakus õppusel hinnatav jalaväepataljon, mis koosneb mais ajateenistust lõpetavatest kaitseväelastest ning mida toetasid jalaväebrigaadi suurtükiväe-, luure-, tankitõrje-, õhutõrje-  ja tagalaüksused.

Viiepäevase õppelahingute hindamise  käigus on saanud õppusel osalevad üksused rakendada eelneva kahe nädala jooksul omandatud koostöö- ja lahingukogemusi reaalsele sõjaolukorrale võimalikult lähedastes oludes. Õppuse hindamisnädal algas laupäeval viivituslahinguga, esmaspäeval ja teisipäeval pidasid hinnatav jalaväepataljon ja teised brigaadi üksused kaitselahinguid ning õppuse lahingutegevus kulmineerus pataljoni pealetungiga Scoutspataljoni ja Läti jalaväekompaniile.

Kevadtorm 2011 lõpeb 20. mail rivistusega Vastse-Kuustes.

19.-22. maini liiguvad kaitseväe sõidukite kolonnid Kevadtormi õppusealalt Põlvamaalt oma koduväeosadesse. Suurem osa kolonnidest liiguvad 19. ja 20. mail mööda Võru-Tartu-Tallinna-Paldiski, Tartu-Jõgeva-Tapa, Tartu-Jõhvi teid. Kaitseväe sõidukite kolonni liikumiskiirus maanteel on kuni 70 km/h ja sõidukite pikivahed on 100 meetrit. Kaitsevägi palub nendel marsruutidel sõitvatel autojuhtidel varuda aega ja loodab liiklejate mõistvale suhtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles