Liiga vara suletud siiber oleks naisterahvale äärepealt saatuslikuks saanud

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahiküttega majapidamistes ei tohiks vinguandur puududa. Pilt on illustratiivne.
Ahiküttega majapidamistes ei tohiks vinguandur puududa. Pilt on illustratiivne. Foto: Virumaa Teataja

Laupäeval kell veerand kaks teatati päästjatele, et Elvas Pargi tänaval on ühes elumajas ving. Kohale saabunud päästjad mõõtsid ruumides kõrge vingugaasi kontsentratsiooni. Minestustunnet, peavalu ja õhupuudust kurtnud naisterahvale andis esmaabi kiirabi. 

Tõenäoliselt oli vingumürgistuse põhjustanud üle köetud ja vara suletud siibriga ahjust tuppa imbunud ving. Päästjad tegid elanikule ohutusalast selgitustööd, rõhutades, et iibrit ei tohi sulgeda enne kui puud on täiesti ära põlenud ning pärast ahju sulgemist on soovitatav ruume tuulutada.

Vingugaasi ohtliku sisalduse aitab tuvastada ruumidesse paigaldatav vinguandur, sest suitsuandur vingugaasile ei reageeri. Kütteseadmetest tuppa imbunud vingust saadud mürgistusse suri eelmisel aastal Lõuna-Eestis neli inimest.

Samal päeval kella kahe ajal teatati, et Tartus Variku tänaval on toas suits. Päästjad selgitasid, et lõõrides oli põlenud tahm, mille elanik oli pulberkustutiga ise kustutanud.

Korstnajalast leidsid päästjad mõrad ja sellel puudusid tahmaluugid. Katla ümber oli palju süttimisohtlikku materjali. Kütmine keelati ja majaomaniku ülesandeks jäi kutsuda korstnapühkija ning pottsepp.

Pühapäeval kella kolme ajal põles Tartus Anne tänaval rõdupiire, mille päästjad redeli ja käsikustuti abil kustutasid. Päästjad leidsid rõdult suitsukoni ja tiku, mis olid ilmselt seotud põlengu tekkimisega. Korteris, mille rõdu põles, tulekahju ajal kedagi ei olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles