Kambja valla kõigile õpilastele on plaanis esmaabikoolitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaabikoolitus Pärnu Koidula gümnaasiumis.
Esmaabikoolitus Pärnu Koidula gümnaasiumis. Foto: Erakogu

Ägeda eluohtliku seisundi ära tundmiseks ja abi andmiseks on Ülenurme gümnaasiumis ja Kambja põhikoolis plaanis korraldada kõigile õpilastele kahetunnine esmaabikoolitus, mille viib läbi MTÜ Koolituskeskus ABC.

Koolituse olulisust on kõrgelt hinnanud mõlema kooli juhtkond ning on valmis omalt poolt leidma õppepäevadeks aja ning võimaluse koolituse läbiviimiseks kõikides klassides, vahendab BNS.

Koolitust viivad läbi erakorralise meditsiini ning kiirabi töö kogemusega spetsialistid. Koolitus hõlmab äkksurma, selle tunnuseid ning tegutsemist kliinilise surma korral, lisaks elupäästva elektrišokiaparaadi tutvustust ja proovimist. Samuti saavad õpilased ülevaate eluohtliku verejooksu peatamise viisidest ning sellest, kuidas käituda teadvusetu inimesega.

Peale kursust teab õpilane, kuidas tuleb käitud, kui on juhtunud õnnetus, ning julgeb erakorralises olukorras tegutseda. Kursus viiakse läbi kuni 20 õpilasega gruppides.

Kambja valla kahes suuremas koolis on kokku 1087 õpilast.

Riiklikus õppekavas esmaabi koolitust õpilastele ette nähtud ei ole, märgib ühing sotsiaalministeeriumile saadetud projekti toetuse taotluses. Ühing taotleb hasartmängumaksu nõukogult 4892 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles