Matemaatikalavastus teeb mitu üllatust

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobat (vasakul) mängib Laura Niils ja Viksi rollis on Birgit Landberg.
Kobat (vasakul) mängib Laura Niils ja Viksi rollis on Birgit Landberg. Foto: Saara-Nette Tõugjas / Vanemuine

Vanemuine on oma uut lastelavastust «Viks ja Koba», mis tuli vaatajate ette esietendusena laupäeval Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodus, kutsunud tegema mittevanemuislased. Et lavastaja ja peaosalised on mujalt kui Vanemuisest, on teine üllatus, mis tabab teatrieluga kursis vaatajaid.

Endine Tallinna nukuteatri näitleja, kunstnik ja lavastaja Sandra Lange on pärast Brüsselis maskiteatri õpingutelt naasmist välja mõelnud ja lavale toonud loo kahest klassiõest. (Nüüdsed Sandra Lange õpingud kestsid poolteist aastat; Tartus on ta saanud gümnaasiumi- ja osaliselt kunstihariduse; ta jätkab lähemal ajal Eesti ja Belgia vahet käimist.)

Need kaks klassiõde on väga erinevad, kuid sellest hoolimata saavad neist sõbrannad. Alus heaks läbisaamiseks tekib matemaatikatunnis kontrolltöö ülesannete lahendamise ajal. Seal ilmneb, et ühel on rohkem teadmisi ja taipu ning teisel sedavõrd enam loomingulisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles