Lennuõnnetus Tallinnas pani Tartu lennujaama proovile

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Nordica lennukit maandusid kolmapäeval Tartu lennujaamas.Esiplaanil Kiievist saabunud lennuk, paremal Helsingist tulnu ja tagaplaanil Viinist jõudnu.
Kolm Nordica lennukit maandusid kolmapäeval Tartu lennujaamas.Esiplaanil Kiievist saabunud lennuk, paremal Helsingist tulnu ja tagaplaanil Viinist jõudnu. Foto: Argo Annuk

Tavapärasel maandub Tartus üks Finnairi reisilennuk päevas, kuid kolmapäeval Tallinnas toimunud lennuõnnetuse järel lõppesid Tartus kolm Nordica liinilendu, mida lennujaam võttis kui sülle kukkunud proovipäeva.

„Ühe õnnetus on teise õnn,“ nentis juhtunu kohta Tartu lennujaama juhataja Argo Annuk.

Kui Ülemistel hädamaandumise teinud Smartlynxi lennuki tõttu oli sealne lennurada mitu tundi suletud, otsustas kodumaine lennufirma Nordica suunata kolm saabuvat lendu Tartu lennujaama Ülenurmel. Tartusse maandusid Viinist, Kiievist ja Helsingist saabuv lennuk. Reisijaid oli neil vastavalt 53, 47 ja 27.

„Meie jaoks oli õnn, sest selline erakordne koormus paneb meid proovile ja annab tagasidet, kus meil on kitsaskohad,“ ütles Annuk.

Kui Nordica oli otsustanud, et lennukid suunatakse Tartusse, oli lennujaamal ettevalmistusteks umbes tund. Annuk ütles, et lennukite seisuplatsil kitsaks ei läinud, sinna mahtusid kõik ära. Ka muu, sealhulgas saabujate Tallinna sõidutamiseks busside tellimine läks ladusalt. Pisut ooteaega lisas aga see, et Kiievi lennukilt saabujatele tuli korraldada piirikontroll.

Annuki sõnul kaalus Nordica ka võimalust, et mõned liinilennud väljuvad Tartust, kuid Tallinnas avati lennurada kiiresti ja selleks polnud tarvidust.

Nende kolme ootamatult saabunud lennuki tõttu oli veebruari viimane päev lennujaamas kuu kõige vilkam.

Finnairi lendudel Tartu ja Helsingi vahel oli reisijaid pisut vähem kui mullu samal ajal. Lennud olid kõigil päevadel. Tänavu lendas 2328 inimest, mullu 2427.

Seejuures oli tänavu keskmiselt 41 inimest lennu kohta, täituvus keskmiselt 61 protsenti.

Märtsis lendab Finnair Tartusse 29 päeval, lende ei ole plaanis pühadenädalavahetusel 30. ja 31. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles