Luunja kasvuhoonetes nopitakse 2500 tonni kurki aastas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunjas kasvanud kurgid.
Luunjas kasvanud kurgid. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Luunjas Grüne Fee kasvuhoonetes käib kurgi ja maitserohelise kasvatus aastaringi ning ettevõtet külastanud maaeluminister Tarmo Tamm kiitis ettevõtet innovaatiliste lahenduse eest, mis lubavad võistelda soodsamates kohtades kasvava importkaubaga.

Ettevõttel on kasvuhoonepinda üle kuue hektari, aastast toodetakse umbes 2500 tonni värsket kurki ja umbes 8,55 miljonit ühikut salatit ja maitserohelist.

AS Grüne Fee Eesti on Eesti-Soome ühisfirma, mis asutati 1993 aastal endise Luunja sovhoosi Anne aiandi baasil. Ettevõtte põhitegevuseks on aastaringne kurgi, salati ja maitserohelise kasvatamine. Grüne Fee on Eestis tööandjaks rohkem kui sajale inimesele. Esimesena Baltikumis võttis ettevõte kasutusele tehnoloogia, mis võimaldab lisavalguse abil toota katmikalal köögivilja aastaajast sõltumata.

„Eestimaal tegutsevad ettevõtted teevad tänuväärset tööd, et anda meie toidulauale kohalikku toodangut, ehkki meie geograafiline asukoht asetab kodumaised tootjad importkaubaga võistlemisel raskemasse positsiooni. Grüne Fee on suurepärane näide, kuidas aastaringselt aitab katmikalal köögivilju toota ettevõtte poolt kasutusele võetud uudne tehnoloogia,“ ütles Tamm.

Tamm kohtus ka Tartumaa väiketalunikega ja tunnustas, et väiketalunikud on maaelu olulised edendajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles