Fotod: geograafiatudengid ööbivad täna Emajõel

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul kella kuue ajal said Tartu ülikooli geograafiatudengid kokku Emajõel, kuhu üheskoos köetav telk püsti löödi ja seejärel end mugavalt sisse seati.

Tartu ülikoolis kuuendat aastat geograafiat õppiv Märt Kütas rääkis, et Emajõel Atlantise ees telkimisel on kolm põhjust. «Esimene: reede õhtul tuleb ju välja minna. Teine: puhas keskkond on oluline. Kolmas: maailmas toimuvad ekstreemsed kliimamuutused,» tõi Kütas välja. 

Talle teadaolevalt telgiti viimati Emajõel 15 aastat tagasi, ka siis tegid seda noored geograafid. Kütas märkis, et turvalisuses on nad kindlad, sest enne telgi püstitamist kontolliti jääpuuriga jää paksust. Ta ütles, et kui auto võib 25 sentimeetrit paksule jääle minna, siis kannab sama paks jää ka kahtteist inimest.

Geograafiamagistrant Madli-Johanna Maidla ütles, et kuna tänapäeval pole ühikas elamine enam väga menukas, siis on Emajõel telkimine väga hea võimalus koos teiste geograafidega ühiselt aega veeta. 

Telkima oli tulnud ka üks rebane ehk geograafia esimese kursuse tudeng Karoliina Kurvits. «Tulin täitsa vabatahtlikult,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles