Tartu Postimehe ajakirjaniku Aime Jõgi arvamuslugu võitis ajakirjanduspreemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimehe ajakirjanik Aime Jõgi tänasel pressipeol Tallinnas, käes võidudiplom.
Tartu Postimehe ajakirjanik Aime Jõgi tänasel pressipeol Tallinnas, käes võidudiplom. Foto: Rannar Raba

Aime Jõgi mullu detsembris kirjutatud arvamuslugu „Heategev kuulutus veereb mööda maad otsekui lumepall“ osutus parimaks eelmisel aastal Eesti maakonnalehtedes ilmunud arvamuslooks.

«Ma ei armasta arvamusžanri, tunnen end ebakindlana mõeldes, et ma pole spetsialist ja minu enda arvamus ei pruugi olla sedavõrd hinnaline, et pakkuda seda väga paljudele inimestele, kes lehte loevad,» ütles Jõgi. «Sellele loole eelnes kodus diskussioon pereliikmetega teemal, kas annetada on alati hea, ja ma olin alguses kimpus. Pereliikmed ja kolleegid julgustasid lugu kirja panema.»

Kui see võidulugu kriipis kirjutaja hinge, puudutas lugejaid ja sellele loole järgnes pahameelelaviin. Aga ka tublisti tunnustust.

«Vastukaja oli kohati valus lugeda, ka kurb, sest ma ei jõudnud oma mõttega kõigi inimesteni,» lausus Jõgi. «Küllap sama palju, kui peksa sain, sain ka toetust selle eest, et keegi need mõtted välja ütles. Et meelitada inimesi heategevusse, mõtlemata, mis saab pärast kampaania lõppu, ei ole päris õige.»

Eesti Ajalehtede Liit kuulutas täna Tallinnas välja ajakirjanduspreemiate võitjad, sealhulgas anti auhinnad parimate maakonnalehtedes ilmunud lugude eest. Arvamuse kategooria nominendid olid veel Erik Gamzejev Põhjarannikus 4. oktoobril ilmunud looga «Teadliku valega võimule», Margus Haav Sakalas 28. detsembril ilmunud looga «Reaalsusekontroll ehk Mis on ühist biitlite trummaril ja Viljandi vallavanemal» ning Birgit Itse Järva Teatajas 1. augustil ilmunud looga «Kas oma lapse alastust peab kõigile näitama?»

Aime Jõgi võidutöö oli avaldatud Tartu Postimehes 19. detsembril.

Aime Jõgi oli nomineeritud ka olemusloo kategoorias 2. novembril ilmunud looga «Lõuna-Korea professor maalib Tartust mõtlemapaneva pildi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles