Valel ajal käe tõstmine läks vallavolinikule maksma üle 6000 euro

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Viik (keskel) pani toimingupiirangu rikkumise toime haldusreformi eelses Jõgeva vallavolikogus. Hetkel on ta ka Jõgeva ühendvalla volikogu liige.
Ain Viik (keskel) pani toimingupiirangu rikkumise toime haldusreformi eelses Jõgeva vallavolikogus. Hetkel on ta ka Jõgeva ühendvalla volikogu liige. Foto: Marge Tasur

Kolmapäeval astus Tartu maakohtu Jõgeva kohtumajas süüpinki Jõgeva vallavolikogu liige Ain Viik, kellele prokuratuur pani süüks toimingupiirangu rikkumist.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistas Ain Viiki selles, et ta osales Jõgeva vallavolikogu liikmena möödunud aasta 28. septembril Jõgeva vallavolikogu istungil otsuse tegemises endaga seotud ettevõtte Laiuse Põllumajanduse osaühingu huvides. Ettevõtte nõukogu liige on tema lähisugulane.

Süüdistuse kohaselt arutati volikoguistungil küsimust, kas võõrandada «Metsaääre» ja «Soomepõllu» maaüksused hinnaga kokku 84 000 eurot otsustuskorras Laiuse põllumajanduse osaühingule(POÜ).  Mõlema krundi suuruseks oli veidi üle 27-e hektari.

Ain Viik osales volikogu liikmena mainitud küsimuse hääletusel ja tõstis poolt hääletamiseks käe. Volikogu liikmete kümne poolt- ja kolme vastuhäälega otsustati kinnistud Laiuse POÜ-le võõrandada.

«Huvide konflikti vältimiseks oleks Ain Viik pidanud mainitud küsimuse arutamiselt taanduma. Sellega pani ta toime toimingupiirangu rikkumise suures ulatuses,» selgitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius.

Tartu maakohus tunnistas kolmapäeval Ain Viigi kokkuleppemenetluses süüdi ning mõistis talle rahaliseks karistuseks 5620 eurot, mis tuleb vallavolinikul tasuda ühe kuu jooksul. Lisaks peab Viik tasuma menetluskuludena 854 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles