Noored meistrid võistlevad aasta tegija tiitlite nimel

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastal selgitati ka parimaid aasta tegijaid.
2017. aastal selgitati ka parimaid aasta tegijaid. Foto: Sille Annuk

Tartu kutsehariduskeskuses peetakse järgmisel nädalal kooli kutsevõistlused, kus selguvad parimate oskustega noored meistrid.

Aasta tegija tiitli nimel võistleb ligi 350 noort 33 erinevas võistlusklassis. Võistlused peetakse 6.–7. märtsil Põllu tänava õppekorpuses ja 7.–8. märtsil Kopli tänava õppekorpuses.

Eesti juubeliaasta tähistamiseks on mitmete võistluste temaatikas ja ülesannetes pidupäeva hõngu. Näiteks müürseppadel tuleb võistlusel laduda juubelisümboolikaga dekoratiivmüüritis ning kondiitrid ja pagarid peavad leidma oma hõrgutistele inspiratsiooni Eesti loodusest.

Mõne eriala noortel tuleb üksteisega mõõtu võtta suisa mitu päeva järjest. Kaks päeva näitavad oma oskusi keskkonnatehnika lukksepad, kes vahetavad vannitoa sanitaarseadmeid, paigaldavad põrandakütet ning vee- ja kanalisatsioonitorusid.

Enamik võistlusi käib kas täielikult või osaliselt publikule ja kaasaelajate silme all. Parimat osa võistlustest saab näha 7. märtsil Põllu õppekorpuses ja 8. märtsil Kopli õppekorpuses.

Samuti saavad huvilised osaleda meistriklassides ning käia ringkäigul tutvumas nii võistluste kui ka noorte meistrite valmistöödega. Meistriklassides ja ringkäikudel osalemine on tasuta, kuid kooli kodulehel tuleb end selleks eelnevalt kirja panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles