Hooletult relva käsitsenud Kuperjanovi pataljoni ajateenija tulistas endale kuuli õlga (4)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi jalaväepataljoni embleem. Pilt on illustratiivne.
Kuperjanovi jalaväepataljoni embleem. Pilt on illustratiivne. Foto: Jaanus Lensment

Neljapäeva õhtul vigastas ennast Võrus Taara kaitseväelinnakus tulirelvaga hooletult ümber käinud 2. jalaväebrigaadi Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenija, kes oli äsja väliõppuselt linnakusse tagasi jõudnud.

Sõdurile anti kohapeal esmaabi ning seejärel viidi ta kiirabiga Maarjamõisa haiglasse. Ajateenija elu ohus pole ning tema lähedasi on vahejuhtumist teavitatud. Tartu Postimehele teadaolevalt tabas lask ajateenijat õlga.

Juhtumi asjaolude selgitamiseks on kaitsevägi algatanud juurdluse, mille käigus uuritakse välja, miks ajateenija valduses oli laskemoon.

Kaitseväe pressijaoskonna ülem, major Arvo Jõesalu märkis hooletusest juhtunud õnnetuste kohta, et ajateenijatele õpetatakse relvaga ümberkäimist juba teenistuse alguses ning jätkatakse seda kogu teenistuse vältel.

«Kaitseväes läbib ajateenistuse igal aastal ligi 3000 kutsealust ning tänu väljaõppe intensiivsusele on relvadega seotud õnnetused harv nähtus – aastas tuleb relvadega seotud õnnetusi ette üks kuni kaks,» täpsustas major Jõesalu.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles