Pidu troopikas ehk Orhideed näitavad ilu

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli botaanikaaias avati täna näitus «Pidu troopikas». Botaanikaaia aedniku Astrid Lepiku sõnul on neil tänavu umbes 70 eri liiki orhideesid. Peale nende orhideede, mis botaanikaaeda ostetakse, saavad külastajad imetleda ka eksootilisi lilli, mida hobiaednikud on sinna toonud.

Astrid Lepik
Astrid Lepik Foto: Margus Ansu

Need, kes oma lilled VI erakollektsionääride orhideekonkursile viivad, saavad terve aasta tasuta botaanikaaeda külastada, samuti kingitakse esikolmikule orhideed. Kõige kaunimad orhideed valivad välja näituse külastajad. «See igakevadine näitus on oodatud sündmus nii lillesõprade kui ka orhideehuviliste seas,» rääkis Lepik. 

Veel on näituse külastajal võimalik näha ainukest tarbeorhideed – vanilli. Kenade rippuvate kollaste õitega orhidee võib kasvada kuni 35 meetri pikkuseks. Tuleb välja, et vanill on kõige kallimate maitseainete seas teisel kohal, kuna seda tuleb käsitsi tolmeldada. Pärast aeganõudvat käsitsi tolmeldamist valmivad umbes pooled kaunad.

Orhideenäitusel on kuukingad, India tunbergia, Brasiilia feihoapuu, begooniad, tõlvlehikud, Megaskepasma erythrochlamys, kanntaimed ja teisedki õitsejad.

Näitus botaanikaaias jääb uudistajatele avatuks kuni 11. märtsini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles