Linn läks korporantidele appi ja laskis Vanemuise pargi tiigijää uisuplatsiks teha

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise pargi tiigijääl saab uisutada.
Vanemuise pargi tiigijääl saab uisutada. Foto: Margus Ansu

Nädala algul rajasid korporatsiooni Arminia Dorpatensis liikmed Pyeongchangi olümpiamängudel neljanda koha saavutanud kiiruisutaja Saskia Alusalu auks Vanemuise pargi tiigi jääle ligi 100 meetrise ümbermõõduga uisuraja. Nüüdseks on kogu tiigijää lumest puhtaks lükatud, et uisutajad saaks seal hoogsamat sorti poognaid võtta.

Korp! Arminia Dorpatensise seenior Markus Johan Kuslap rääkis teisipäeval Tartu Postimehele, et korporandid olid tiigijääle uisuraja tegemise mõtet isekeskis veeretanud varemgi, kuid lõpliku tõuke labidad haarata andis neile Alusalu võimas sõit hiljutistel taliolümpiamängudel.

Teine korporatsiooni liige Mattias Jõgi avaldas arvamust, et kui terve tiik lumest puhtaks lükata, saaks sellest ehk isegi suurema uisuplatsi, kui on traditsiooniliselt Tartu lauluväljakul. «Me ei jõudnud tervet tiiki ühe päevaga puhtaks teha. Alustasime väljastpoolt, sest tahtsime koha võimalikult kiiresti huvilistele kasutatavaks teha,» selgitas ta.

Neljapäeval läks Tartu linn korporatsioonile appi ja laskis masinatega kogu tiigi jääst vabastada. Linnapea Urmas Klaas kiitis seejuures korporante algatuse eest. «Kiitus hea idee ja tubli tegutsemise eest,» lausus ta.

Küsimusele, miks linnajuhid polnud varem ise selle peale tulnud, et kesklinnas väga käidavas kohas asuv tiigijää uisutajate käsutusse anda, vastas linnapea viitega ilmaoludele. «Viimastel aastatel pole meil õiget talve olnud ja nii polnud ka põhjust selle üle arutada,» nentis Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles