Rektorikandidaat Toomas Asser: oleks ebamõistlik midagi kardinaalselt muuta

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Asser.
Toomas Asser. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tartu ülikooli neurokirurgia professor ja närvikliiniku juhataja akadeemik Toomas Asser kinnitas, et on andnud oma nõusoleku kandideerida Tartu ülikooli uueks rektoriks. Juba varem oli rektorikandidaadina üle seatud humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaan professor Margit Sutrop.

Toomas Asser, mis sai määravaks, et otsustasite anda oma jah-sõna meditsiiniteaduste valdkonna ettepanekule kandideerida Tartu ülikooli rektoriks?

Põhiline oli valdkonna kolleegide pöördumine ja veenmine.

Aga kui pikalt kaalusite, enne kui oma nõusoleku andsite?

Päris pikalt, sest olen ikkagi tegevarst, kirurg ja see on küllalt suur otsus. Hetkel ei oska muidugi öelda, kuidas see läheb ja mis sellest kõigest tuleb, aga selline otsus on tehtud.

Mis võiks ülikoolis teie arvates teisiti olla?

Praegu on sellest veel vara rääkida, peame kolleegidega ja valdkonna inimestega põhjalikult aru pidama, missugused on ülikooli põhilisemad ootused, aga võin kinnitada seda, et minu arvates pole ülikoolis väga kardinaalseid muudatusi vaja teha ning pigem võiks ees seista rahulik aeg.

Ülikoolil on arengukava, mis on väga põhjalikult läbi arutatud, ning käivitatud või käivitamisel on kindlad suunad ning oleks ebamõistlik midagi väga kardinaalselt muuta. Ning pealegi on mitmed olulised teemad, nagu näiteks teadusfinantseerimise põhimõtted või karjäärimudel sellised, et vajavad väga põhjalikku süvenemist, enne kui mingeid otsuseid teha.

Täiendatud kell 15.50!

Meditsiiniteaduste valdkond teatas ametlikult, et on kinnitanud Toomas Asseri rektorikandidaadiks.

Meditsiiniteaduste valdkonna dekaani Margus Lemberi sõnul suudab Toomas Asser olla Tartu ülikoolile väärikas liider.

«Toomas Asseri pädevus teadus-, haridus- ja tervishoiupoliitikas ning võime ühiskonnas nendes valdkondades arenguid juhtida on märkimisväärne. Samuti tunneb ta hästi Tartu ülikooli ja teadvustab ülikooli kui terviku arenguvajadusi,» ütles Lember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles