Katkise ahju vastas süttinud halud ohustasid kortermaja (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivama jäetud halud läksid põlema.
Kuivama jäetud halud läksid põlema. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile kell 17.45 teatati, et Kastre vallas Ignase külas põleb elumaja teise korruse korter. Päästjad selgitasid, et süttinud olid ahju vastu kuivama pandud halud. Korteriomaniku poeg ja naabrimees olid veega leegid summutanud. Päästjad viisid hõõguvad halud õue. 

Tulekahjus sai korter suitsukahjustusi ja üks kapp kuumakahjustusi. Päästjad leidsid, et plekkümbrisega ahju kest oli roostes ja kuumusest läbi põlenud. Selle kütmine tunnistati tuleohtlikuks ning keelati. Korteriomanikust vanemal naisel oli võimalus kasutada kütmiseks ka elektrit, kuid ta oli nõus ajutiselt samas majas elava poja juurde kolima.

Muudele probleemidele lisaks leiti vanamemme korterist ilma patareita ja kasutu suitsuandur. Päästjad rõhutavad, et enda vanemaealiste lähedaste ja naabrite kodu tuleohutusele tuleb tähelepanu pöörata ja neid selle parandamisel aidata, et ei juhtuks traagilisi õnnetusi ja ei satuks ohtu kogu maja elanikud. Kui te ise ohutusreegleid hästi ei tunne, siis tellige päästeala infotelefoni 1524 kaudu päästjate kodukülastus, kes teile nõu andma tulevad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles