Kas eestlaste sugulasrahvas kostitas külalisi oma lastega?

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
K. Štremeri litograafiad Juri Kušelevski reisikirjast. Pildil ohverdatakse vanaks jäänud pereliige ja valmistutakse tema liha keetmiseks.
K. Štremeri litograafiad Juri Kušelevski reisikirjast. Pildil ohverdatakse vanaks jäänud pereliige ja valmistutakse tema liha keetmiseks. Foto: Kuvatõmmis

Üleeile kogunes Eesti Rahva Muuseumi (ERM) hõimuklubi õhtule ligi 40 huvilist. Neist paljud olid varem midagi kuulnud inimsöömise kombest. Kannibalismikirjeldustest soome-ugrilaste ja samojeedide kohta pidas loengu Tartu ülikooli etnoloogiaprofessor Art Leete. Sündmus päädis elava diskussiooniga.

Järjepidev veendumus

«Kuvand sellest, et kuskil maailma äärel on mingisugused inimsööjad, tekkis juba Vana-Kreekas, kui ajaloo isa Herodotos kirjeldas sküüte. Väidetavalt oli neil selline komme, et inimese vanaks jäädes tapetakse ta ja süüakse pidusöögi käigus ära,» ütles Leete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles