Laboris juhtub asju, mida tasub jäädvustada

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füüsikud, kes tabasid hetki: (vasakult) Heli Lukner, Sandhra-Mirella Valdma ja Andreas Valdmann. Heli Lukner paistab udune sellepärast, et hoiab peos hajutajat.
Füüsikud, kes tabasid hetki: (vasakult) Heli Lukner, Sandhra-Mirella Valdma ja Andreas Valdmann. Heli Lukner paistab udune sellepärast, et hoiab peos hajutajat. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli füüsikud Heli Lukner, Sandhra-Mirella Valdma ja Andreas Valdmann tõusid Vikipeedia teadusfotokonkursi pildiseeria kategoorias võitjateks tänu õnnelikule kokkusattumusele.

«Nemad tegid eksperimenti ja mina pildistasin,» selgitas Sandhra-Mirella Valdma ning osutas Heli Luknerile ja Andreas Valdmannile. «Mul on sageli fotoaparaat laboris kaasas.»

Heli Lukneril ja Andreas Valdmannil oli füsikalaboris käsil nimelt katse, millega nad püüdsid, kasutades valget laserit, läätse ja hajutajat, tekitada laboriseinale mustrilist valgusvälja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles