Korporandid tegid Saskia Alusalu auks Tartu kesklinnas tiigijääle kiiruisuringi (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korporatsiooni Arminia Dorpatensis liikmed rajasid Pyeongchangi olümpiamängudel neljanda koha saavutanud kiiruisutaja Saskia Alusalu auks Vanemuise pargi tiigi jääle ligi 100 meetrise ümbermõõduga uisuraja.

Korp! Arminia Dorpatensise seenior Markus Johan Kuslap tunnistas, et mehed olid jääraja tegemise mõtet isekeskis veeretanud varemgi, kuid lõpliku tõuke labidad haarata andis just Saskia Alusalu võimas sõit äsja lõppenud taliolümpiamängudel. Tema sõnul on raja pind praegu veel võrdlemisi krobeline, aga lähipäevil on kavas see siledamaks freesida.

Muu hulgas imestas Kuslap, miks Tartu linn pole varem ise kõnealusesse kohta uisutamise võimalust loonud. «Tiik on kogu aeg valgustatud, mis annab võimaluse õhtupimeduses mõnusasti romantilisi sõite teha,» arutles ta.

Teine Arminia Dorpatensise liige Mattias Jõgi lisas, et kui terve tiik lumest puhtaks lükata, saaks sellest ehk isegi suurema uisuplatsi, kui on traditsiooniliselt Tartu lauluväljakul. Tõenäoliselt võtavadki korporandid esimesel võimalusel ka ülejäänud lume minemalükkamise ette. «Tervet tiiki ühe päevaga puhtaks teha ei jõua. Alustasime väljastpoolt, sest tahtsime koha võimalikult kiiresti huvilistele kasutatavaks teha,» selgitas ta.

Tiik on kogu aeg valgustatud, mis annab võimaluse õhtupimeduses mõnusasti romantilisi sõite teha.

Jõgi sõnul loodetakse linnavalitsuselt saada luba vedada tiigi äärde mõned pingid. «Kuna lähikonnas tegutseb mitu kooli ja lasteaeda, aga kesklinnas pole teist uisuväljakut, siis võib arvata, et rada saab väga populaarseks. Anname sellesse kindlasti ka oma panuse: mõned meie liikmed pole juba kümme aastat uisutada saanud, aga kui nüüd selline võimalus on otse korbi maja ees, pole enam muud võimalust, kui uisud jalga tõmmata,» lausu ta.

Teisipäeva pärastlõunase seisuga oli Vanemuise pargitiigi raja läbimise rekord 16,86 sekundit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles