Politsei lõpetas Nõo jahimehe tapmise kriminaalmenetluse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkond Nõo ja Kambja valla piiril, kust tapetud jahimeest otsiti.
Piirkond Nõo ja Kambja valla piiril, kust tapetud jahimeest otsiti. Foto: Sille Annuk

Politsei lõpetas Lõuna ringkonnaprokuratuuri loal kriminaalmenetluse, mida alustati möödunud aasta 27. septembril Kambja vallas Nõo jahiseltsi esimehe tapmisega seotud asjaolude selgitamiseks. 

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva sõnul tuli menetlus lõpetada, kuna uurimise käigus tuvastati, et tapmise pani toime mees, kes on praeguseks surnud.

Tegemist oli kohaliku jahimehe Jaak Hütteriga, keda seostati ka salaküttimisega.

«Kriminaalmenetluses kogutud tõendid kinnitavad, et Nõo jahiseltsi esimehe tappis 34-aastane mees, kes päev pärast kuriteo toime panemist arestimajas endalt elu võttis. Kuna kuriteos kahtlustatav on surnud, ei saa prokuratuur talle süüdistust esitada ja kriminaalmenetlus tuli lõpetada,» ütles Liiva.

Kriminaalmenetlus lõpetati ka kahtlustatava isa suhtes, keda algselt tapmises osalemises kahtlustati. Uurimise käigus selgus, et kahtlustatava isa tapmises ei osalenud.

Tõendid kinnitasid, et vanem mees, Jaak Hütter seenior sai tapmisest teadlikuks alles siis, kui poeg talle helistas ja surnukeha varjamiseks abi palus. Isa tõepoolest aitas pojal surnukeha peita, kuid vastavalt Eestis kehtivatele seadustele ei saa kuriteos süüdistada lähisugulast, kes kuriteo toimepanemise hetkel kuriteost teadlik ei ole.

Kuna isa sai oma poja kuriteost teada alles siis, kui teine mees oli juba tapetud, ei saa prokuratuur talle seadusest tulenevalt lähisuguluse tõttu tapmise varjamises või tapmisele kaasaaitamises süüdistust esitada.

27. septembri õhtupoolikul sai politsei teate, et eelmisel õhtul metsa läinud 44-aastane Nõo jahiseltsi juht Arnold Loos polnud koju saabunud. Tema mobiiltelefon oli välja lülitatud, lähedastel polnud mehe edasiste käikude kohta mingit teadmist.

Politsei kuulutas mehe tagaotsitavaks ja alustas otsinguid, kaasates ka vabatahtlikke. Just neilt saadud info võimaldas toimunule kiiresti jälile jõuda. Selgus, et Loos sai vihje võimaliku salaküttimise kohta Nõo valla Aiamaa külas. Mees sisenes metsa Kambja vallas teelt, kust leiti kohe otsingute alguses tema auto. 

Mõne tunniga jõudsid politseinikud kinnistule, kus elasid isa-poeg Hütterid. Koos kiirreageerijatega peatasid mundrimehed traktori, mida roolis peamine kahtlusalune, perepoeg Jaak Hütter. Mees tõstis kohe käed ja astus traktorilt maha. Kinnipeetu ei hakanud vastu punnima, vaid tunnistas kuriteo üles ja näitas korrakaitsjatele samal krundil kätte asukoha, kuhu tapetu oli mätaste alla peidetud. Käru, millega Loos metsast arvatavasti välja toodi, leidsid politseinikud samas asuvast tiigist.

Edasi viidi 34-aastane Hütter juunior arestimajja, aga kahtlustatuna peeti kinni ka 71-aastane Hütter seenior. 28. septembri varahommikul saabus arestimajast teade, et Hütter juunior poos end kambris üles.

Menetluse viis läbi Lõuna prefektuur Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles