ERMis avanes uks paremasse tulevikku (5)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikalisse rännakusse oli lavastatud rahvalikku laulu «Aeg läheb, aga õnn ei kao» kaasa laulma naiskoor, peokülalised ja ka president Kersti Kaljulaid.
Muusikalisse rännakusse oli lavastatud rahvalikku laulu «Aeg läheb, aga õnn ei kao» kaasa laulma naiskoor, peokülalised ja ka president Kersti Kaljulaid. Foto: Margus Ansu

Aeg läheb, aga õnn ei kao, kui ise oled mees. Su elu saatuse üks ots on sinu enda käes, nõnda laulsid laupäeval Eesti Rahva Muuseumis Eesti Vabariigi 100. aastapäeva vastuvõtule kutsutud külalised, nende kutsuja president Kersti Kaljulaid ise ja aastapäeva puhul lavastatud muusikalises rännakus osalenud koorilauljad.

Filmis «Kevade» Imeliku kandleloona tuntuks mängitud viisiga, mis kõlas lauluna ka «Suves», sobisid kokku mõnedki mõtted presidendi aastapäevakõnest.

«Nõudlik rahulolematus ja samas usk, et homne päev on tänasest parem, kui kõvasti tööd teeme – see oli siis ja on praegugi see võti, mis avab ukse me paremasse tulevikku ja aitab seletada kiiret arengut viimase veerandsajandi jooksul, mil me oleme jälle saanud ise oma maal otsustada,» ütles president Kaljulaid. «Niisiis – jätkame nõudlikult, aga ärme lase sel nõudlikkusel varjutada rõõmu me riigi heast käekäigust!»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles