Arnold Rüütel: lavastuses oli selge sõnum metsa laastamisest

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melu vabariigi aastapäeva pidustustel ERMis.
Melu vabariigi aastapäeva pidustustel ERMis. Foto: Pm

Poliitik ja teadlane, Eesti Vabariigi president 2001-2006 Arnold Rüütel ütles, et talle meeldis, et president haaras oma kõnesse väga paljusid praegu eluliselt tähtsaid küsimusi.

Kuidas kommenteerite presidendi aastapäevakõnet?

President haaras oma kõnesse tulevikku vaadatuna väga paljusid praegu eluliselt tähtsaid küsimusi meie ühiskonnas ja seetõttu ma arvan, et see oli väga hea kõne.

Mida arvate Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi lavastusest?

See oli omapärane lavastus, mis oli osalt filmitud. Selge sõnum oli metsa mahavõtmisest ja laastamisest. Eesti loodus on üks paljuliigilisem võrreldes paljude teiste Euroopa riikidega ja metsa all on üle poole Eestist. Metsal on väga suur tähtsus kogu meie keskkonnale ja selle pärast ei tohi metsa laastada. Sõnum lavastuses anti selle kohta, mille üle just praegu palju vaieldakse.

Millise sõnumi jätaksite neile, kes kogunevad saja aasta pärast tähistama Eesti Vabariigi kahesajandat aastapäeva?

Me peame olema jätkusuutlik rahvas, kes oma ideede ja põhimõtetega oleme sellise riigi suutnud luua ja säilitada. Seda tuleb soovitada ka tulevikus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles