Kaja Kallas: ootan aega, kui saame aastapäeva vastuvõttudel nautida laste rahvatantsu ja Eesti heliloojate muusikat

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas saatjaga.
Kaja Kallas saatjaga. Foto: Postimees

Poliitik ja Euroopa Parlamendi liige Kaja Kallas leiab, et aastapäeva vastuvõttude kontserdid võiksid olla lihtsamad.

Milline oli teie jaoks presidendi kõne keskne mõte?

Ta puudutas küll väga paljusid olulisis teemasid, aga kui lühidalt kokku võtta, siis tõenäoliselt väärikuse aspekt – kõikidel Eesti inimestel peab siin olema väärikas elu.

Muusikalisest poolest – oli suur arutelu selle üle, kas NO99 peaks EV100 kontserdi lavastama või mitte. Kuidas teie arvates lõpptulemus välja kukkus?

Ma ootan tegelikult aega, kus me võiksime lihtsalt nautida laste rahvatantsu ja ilusat Eesti autorite muusikat, mida selles kontserdis ju tegelikult natuke ka oli. Ootan aega, kui me saame aastapäeval lihtsalt tähistada ja oma rõõmu väljendada.

Kas te sooviksite midagi öelda neile, kes elavad siin saja aasta pärast ja tähistavad Eesti 200. aastapäeva?

Arvestades, et Eesti keelt räägib umbes 900 000 inimest maailmas, siis ma väga loodan, et saja aasta pärast on meid sama palju või isegi rohkem, aga et see keel ja kultuur on endiselt au sees. Sa võid käia maailmas ringi, aga kui sa oma juuri ei tunne, siis oledki justkui juurteta puu ning selline puu tugevalt seista ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles