Üle viiekümne pidulise otsis Läänemardi talus taas Eesti lippu

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõgevamaale, Kõola külla Läänemardi talu õuele kogunes täna keskpäevaks üle viiekümne inimese, et osaleda vabariigi sünnipäevale pühendatud orienteerumismängul "Aita taas üles leida Eesti lipp".
 

1943. aastal peitis toonane EÜSi esimees Karl Aun oma kodutallu EÜSi pühitsetud lipu, ehk esimese Eesti riigilipu. Auni kodutallu, Läänemardile, jäi lipp korstnajala alla peidetuna varjule 1991. aastani.

Nüüd on esimene Eesti lipp Eesti Rahva Muuseumis, kuid täna toimus Läänemardi talus riigi 100. sünnipäevale pühendatud orienteerumismäng, mille mõte oli taas Eesti lipp üles otsida.

Lipu otsimiseks tuli osalejatel läbida ligi kahekilomeetrine metsarada, mille käigus tuli ka vastata kahekümnele Eestit puudutavale küsimusele.

Kiirematel kulus raja läbimiseks veidi üle poole tunni. Siiski kiirusest võistluse võitmiseks ei piisanud. Nimelt tuli rajal ka küsimustele õigesti vastata.

Võistluse võitis kolmeliikmeline võistkond Äksist, kes tuli Läänemardile täiesti ehku peale. Nimelt sõitis Äksist pärit seltskond mööda Eestimaad ringi, kui nägid teel sündmuse silti ning otsustasid järgi vaadata, millega tegu.

Esimesena rajale saanud Äksi võistkonnaliikmed olid pärast võitu ülevoolavalt rõõmsad, tsiteerides eestlaste vanarahva tarkust, et ka pimekana võib tera leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles