Tartu haridusosakonda hakkab juhtima Riho Raave

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Raave.
Riho Raave. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu haridusosakonna juhataja leidmiseks korraldatud konkursi võitis Riho Raave, kes töötab praegu haridus- ja teadusministeeriumis nõunikuna kohalike omavalitsuste alal.


Linnavalitsuse teatel asub Raave haridusosakonna juhatajana tööle 30. mail. Tartu senine haridusosakonna juhatajata Boris Goldman esitas 30. märtsil lahkumisavalduse seoses tema suhtes alustatud kriminaalmenetlusega.

Raave ütles Tartu Postimehele, et on haridus- ja teadusministeeriumis töötanud juba kümmekond aastat ning otsis uusi väljakutseid. «Olen olnud uue põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse väljatöötamise juures ning tahaks nüüd vaadata asja rakendajate poole pealt. Kas kõik see, mis välja töötatakse, on ka praktikas rakendatav?»

Tulevastest tööülesannetest nimetas Raave Tartu koolivõrgu korrastamise vajadust. Samuti soovi tõsta haridusosakonna töötajate töömotivatsiooni, mis võis saada vahepealsete sündmuste valguses löögi.

Tartumaalt oma kooliteed alustanud Raave (s. 1960) lõpetas keskkooli Tallinnas. Seejärel õppis ta kahes kutsekoolis ning astus sisse Tartu Ülikooli õigusteaduskonda, mille ta lõpetas aastal 1989.

Samal aastal sai temast Valgamaa Tõlliste valla vallavanem. Sellel ametikohal töötas ta 1996. aastani, mil ta asus Pühajärve vallavanema kohale. Aastal 1999 Pühajärve vald ning Otepää linn ühinesid. Raavest sai ühendomavalitsuse juht.

2001. aastal asus ta Tartus tööle haridus- ja teadusministeeriumi haridusala asekantslerina, seejärel töötas üld- ja kutsehariduse asekantslerina.

Alates 2006. aastast on ta olnud ministeeriumis nõunik kohalike omavalitsuste alal.

Raave ei kuulu ühtegi parteisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles