Küpseb uus vetelpäästjate põlvkond

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval ja teisipäeval läbisid Tartus koolituse 16 noort tulevast vetelpäästjat.
Esmaspäeval ja teisipäeval läbisid Tartus koolituse 16 noort tulevast vetelpäästjat. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval ja teisipäeval läbisid Tartus koolituse 16 noort tulevast vetelpäästjat, kes hakkavad juba sel suvel pidama korda Lõuna-Eesti randades.


Kas kõik kandidaadid ka ametisse passivad, selgub koolituse ja testimise lõpus, kinnitas staažikas vetelpäästja, turvafirma G4S instruktor Henri Seemel. «Kui vaadata neid inimesi, siis meie noorus pole hukas,» osutas Seemel teotahtelistele ning suurepärases füüsilises vormis õpilastele.

Lisaks päästeteooriale ja üldfüüsilistele testidele tuli kandidaatidel läbida ka psühholoogiline koolitus. Rannavalvuri ülesanne on ennetada õnnetusi. Näiteks tuleb veenda purjus inimest, et ta vette ei läheks, selgitas instruktor. «Edukas on vetelpäästja, kes ei pea kunagi oma varbaid märjaks tegema,» sõnas Seemel.

Juhuslikult koolitusel kohtunud tuntud spordimehed ning kunagised klassivennad Ülenurme gümnaasiumi päevilt Allar Lamp ja Mait Arvi kinnitasid, et tahavad end selle tööga proovile panna. «Rohkem tahaks Emajõe äärde, oleks rahulikum,» leidsid noormehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles