Video: kas sina teed vahet Eesti ja Soome magusal?

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tampere maja tegevjuht Sakari Neuvonen räägib videos Soomest ja Eestist eesti ja soome keeles.
Tampere maja tegevjuht Sakari Neuvonen räägib videos Soomest ja Eestist eesti ja soome keeles. Foto: Kaader videost

Tampere majas saab täna kell 12-18 võrrelda Soome ja Eesti magusat, täpsemalt Kalevi ja Fazeri šokolaadi, aga ka naaberriikide küpsiseid. Kuidas see võrdlemine täpsemalt käib, selgitab Tampere maja tegevjuht Sakari Neuvonen videokaamera ees.

Soome ja Eesti on sündinud peaaegu samal ajal sada aastat tagasi ja neil kahel riigil on palju ühist. Nii näiteks on Sakari Neuvoneni jutu järgi mõlemal pool Soome lahte juba ammu selgeks saanud, et põhjamaises külmas ja pimedas talves on lausa hädavajalik vahel põske pista šokolaadi või midagi muud maitsvat, mis annab sooja ja energiat kohe juurde.

«Ja mis sajas sünnipäev see oleks ilma magusata!? Mitä olisi satavuotiaan syntymäpäivä ilma makeaa? Ja osaatko erottaa suomalaisen ja virolaisen makean?» ütleb ta. «Aga kas sina teed vahet Soome ja Eesti magusal? Proovime seda koos täna Tampere majas. Osalejate vahel läheb loosi ka auhind!»

Tampere maja asub Tartu kesklinnas Jaani 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles