Otepää valmistub laskesuusapeoks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laskesuusatamise föderatsiooni president Aivar Nigol.
Eesti laskesuusatamise föderatsiooni president Aivar Nigol. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeva õhtul avatakse Otepääl laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused. Talve suurimal Eestis toimuval rahvusvahelisel tippspordiüritusel asub võistlustulle üle 400 sportlase 37 riigist.

MMi peakorraldaja, Eesti laskesuusatamise föderatsiooni president Aivar Nigol rääkis, et suuremad Tehvandi staadioni, radade ja lasketiiru ettevalmistustööd algasid eile ning 24. veebruariks tuleb asjadega täielikult valmis saada, et saabuvad koondised saaks muretult radu ja tiiru proovida.

«Kuid ettevalmistusi oleme muidugi teinud juba terve viimase aasta, kui saime teada, et MM on meie korraldada,» lisas Nigol. «Viimasel kuul oleme põhiliselt tegelenud transpordi ja majutusega. Samuti on palju asjaajamist seoses relvade ja laskemoonaga.»

Ka noorte ja juunioride MMil annavad tooni suurte laskesuusamaade, nagu Saksama, Prantsusmaa või Norra sportlased, kuid Nigoli kinnitusel tuleb alati ette ka üllatusi ning pjedestaalile võib jõuda ootamatuid nimesid.

Eesti delegatsiooni suuruseks koos abijõududega on paarkümmend inimest ning Aivar Nigol ei salga, et koduõuel soovitakse saavutada ka mõni poodiumikoht. Liiga suuri ootusi ta siiski ühegi sportlase õlgadele asetada ei taha, sest see võiks hakata nende esitusi pärssima.

«Aga meil on sportlasi, kes on võimelised väga häid tulemusi tegema,» teatas Nigol enesekindlalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles