Nutikassa tuvastab petturid kerge vaevaga

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Kvartali Maksimarketi nutikassade kasutajad on seadusekuulekad, petuskeeme kasutavad vaid üksikud paharetid.
Ka Kvartali Maksimarketi nutikassade kasutajad on seadusekuulekad, petuskeeme kasutavad vaid üksikud paharetid. Foto: Margus Ansu

Arusaam, et nutikassas on sulidel lihtne kaupa varastada, on rahva teadvuses laialt levinud. Üksikuid vargusi tuleb küll ette, kuid poekettide esindajate sõnul on tegu siiski marginaalse probleemiga. Harilikult suudavad nutikassad klienditeenindajate ja tehnoloogia abiga varga üsna kiiresti ja kerge vaevaga tuvastada.

«Meil ei ole seda probleemi olnud, et keegi üritaks seal väga petta. Seda eeldatakse, aga tegelikult pole see nii,» ütles Coopi kommunikatsioonijuht Martin Miido. Coopi kauplusteketi alla kuuluvad Maksimarketid, Ehituskeskused, Konsumid ja maapiirkondade A&O poed. Miido sõnul on Eesti tarbijad korralikud ja seadusekuulekad. «Keegi ei ürita eriti seda üht šokolaadi kassas maksmata jätta,» rõõmustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles