Uljas seltskond sõitis autoga Peipsi järve jääle

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee. Pilt on illustreeriv.
Jäätee. Pilt on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula

17. veebruari hommikupoolikul teatas tähelepanelik inimene kohalikele piirivalvuritele, et Varnjast väljus Peipsi järve jääle roheline sõiduauto kolme inimesega.

Et järvejääle minek autoga on jätkuvalt keelatud ning ohtlik, väljus kiirelt järvistule Mustvee kordoni saanipatrull. Piirivalvurid tabasid sõiduauto pea kolme kilomeetri kaugusel kaldast.

Selle juhile selgitati, et autoga järvele väljumine on keelatud ning seltskonnale anti korraldus sõita tagasi kaldale. Masina roolis olnud 42-aastasele mehele määrati rikkumise eest rahatrahv.

Piirivalvurid tuletavad meelde, et autoga jääle minek on ohutu ainult jääteedel ja alles siis, kui maanteeamet on need liikluseks avanud. Seni võib Peipsi jääl liikuda üksnes jalgsi või maastikusõidukiga.

Sama päeva ennelõunal kontrollis Mustvee kordoni mootorsaanipatrull Peipsi järvel kaldast enam kui ühe kilomeetri kaugusel kaht mootorsaani. Kumbki juht ei olnud oma Peipsi järve jääle minekut nõuetekohaselt registreerinud, seega määrati neile riigipiiri seaduse rikkumise eest rahatrahv.

Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvejääle minek maastikusõidukiga kaugemale kui üks kilomeeter kaldast tuleb registreerida lähimas kordonis või veebirakenduse kaudu, kuna vaid selliselt on võimalik ennetada õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles