Linnavalitsuse saali olid palutud keskkonnateadlane Erik Puura (vasakul) ja maastikuökoloog ning Tartu ülikooli professor Ülo Mander, et nad selgitaksid tehase võimalikke mõjusid keskkonnale, sealhulgas Emajõe ja Peipsi seisukorrale.
Linnavalitsuse saali olid palutud keskkonnateadlane Erik Puura (vasakul) ja maastikuökoloog ning Tartu ülikooli professor Ülo Mander, et nad selgitaksid tehase võimalikke mõjusid keskkonnale, sealhulgas Emajõe ja Peipsi seisukorrale. Foto: Sille Annuk

Keskkonnateadlane Erik Puura pidas läinud reedel raekoja saalis pika kõne, kus osutas, et väited haisuvaba tselluloositehase koha ei saa seni kogutud info järgi olla tõesed. Mittehaiseva tehase narratiivist on loobutud ka Soome Äänekoski tehase puhul, kus selle käikulaskmise faasis on lõhnahäiringud sagedased. Seda tehast kui moodsat, keskkonnasäästlikku ja haisuvaba on tehase kavandajad seni tartlastele näiteks toonud.

Puura pidas pika kõne, kus hoiatas tselluloositehase kahjuliku mõju eest Tartule kui ülikoolilinnale, volikogu majanduskomisjoni ning arengu- ja planeerimiskomisjoni ühisel koosolekul.

Kommentaarid
Copy