Teenetemärgi Tartu Täht kavalerid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenetemärk Tartu Täht.
Teenetemärk Tartu Täht. Foto: TPM

Teenetemärgi Tartu Täht pälvisid Jaan Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi, Maarja Küla asutaja Jaan Kallas, ehitusettevõtja Alar Kroodo ja kunstiteadlane Tiiu Talvistu.

Foto: Margus Ansu

Koolijuht Helmer Jõgi (66)

Jaan Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi on suure kogemusega koolijuht, kelle Tartut ning laiemalt ka Eestit mõjutanud haridustegevus algas nüüdse Hugo Treffneri gümnaasiumi direktorina 1987. 

Foto: Margus Ansu

Maarja küla asutaja Jaan Kallas (61)

Jaan Kallas on andnud suure panuse selleks, et Eesti oleks turvaline kodu meile kõigile. Ta oli 1997–2009 Tartu Maarja kooli hoolekogu esimees. 2001. aastal algatas SA Maarja Küla asutamise ja temast sai Maarja küla nõukogu esimees. Ta on olnud mitme Tartu ettevõtte juht ja tippametnik.

Foto: Margus Ansu

Ehitusettevõtja Alar Kroodo (60)

Alustanud Tartu ehitustrusti töödejuhatajana, edutati ta ehitusvalitsuse juhatajaks. Ettevõtlus­vabaduse saabudes asutas Alar Kroodo kolleegidega ettevõtte Linnaehitus, mis tõusis üheks juhtivaks ehitusfirmaks Lõuna-Eestis. Tema eestvedamisel sai alguse ulatuslik korterelamute ehitus, tema tegevuse tulemusel rajati Tartusse üle aastakümnete esimene terviklikult lahendatud eramupiirkond, Kvissentali rajoon. Maamärgina on tuntud ka Tigutorn. 


Kunstiajaloolane Tiiu Talvistu (63)

Foto: Eero Vabamägi

Tiiu Talvistu oli aastail 1974–2016 ehk 42 aastat Tartu kunstimuuseumi töötaja, selle hing ja eestvedaja, väga kompetentne nii kunsti- kui ka museoloogiaga seotud küsimustes. Ta on korraldanud ridamisi huvitavaid uurimuslikke näitusi, püsiekspositsioone, samuti projekte väljaspool Eestit. Oma rikkalikke teadmisi on ta jaganud Tartu kunstimuuseumi loengu­sarjades ja Tartu ülikoolis kunstiajaloo õppejõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles