Politsei hakkab ERMi hoone ümber partullima juba päev enne suurt aastapäevapidu

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseum.
Eesti Rahva Muuseum. Foto: Sille Annuk

​Lõuna prefektuur saadab juba päev enne presidendi vastuvõttu Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ümbrusesse politseinikud patrullima.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva kinnitas, et kohalikud korrakaitsjad asuvad vastuvõtu turvalisust ERMi juures tagama 23. veebruaril. Samas ei soostunud ta avalikult ütlema, mitu politseinikku milliste ülesannetega välja läheb. 

Järva lubas, et muuseumihoone lähiümbruses ega Raadi pargis pole kavas jalutajate liikumisvabadust piirata. «Ehkki seal kandis võib siis näha tavapärasest rohkem politseinikke, saavad inimesed ikkagi käia ERMi ümbruses jalutamas, keegi seda ei keela,» märkis ta.

Küll aga tuleb autojuhtidel arvestada väiksemat sorti liikluskorralduslike muudatustega. Nii näiteks on plaanis 24. veebruaril tavaliiklusele sulgeda Muuseumi tee lõik, mis jääb Roosi tänava ja lumepargi teeotsa vahele – sinna lubatakse vaid ühissõidukeid.

Lisaks pannakse kinni ERMi peasissepääsu parkimisplats, sest seda läheb tarvis suursündmuse korraldajate ning esinejate sõidukite parkimiseks.

Kui välja arvata presidendi ja peaministriga läbi Eesti kaasa liikuvad isikukaitseüksuse töötajad, pole kavas vabariigi aastapäeval avaliku korra tagamiseks väljastpoolt Lõuna prefektuuri politseinikke Tartusse juurde tuua. «Meie oma inimestest piisab, keegi ei pea muretsema, et midagi jääks politseinikel tegemata,» ütles Veiko Järva.

Ehkki patrullimises pole politseinike töö puhul midagi ebatavalist, tunnistas Järva, et vabariigi aastapäeva kulminatsiooni turvamine on nende ette seadnud tavapärasest keerulisema ülesande. «Niisugust üritust pole ERMis varem korraldatud ning kuna objekt on hästi suur, pakub töötamine natuke väljakutseid. Aga see pole mitte midagi niisugust, millega Eesti politsei hakkama ei saaks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles