Koorid ja näitlejad valmistuvad ERMis kontsertlavastuseks

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk peaproovist ERMis.
Hetk peaproovist ERMis. Foto: Peeter Säälik

Pühapäeval kell 19.18 algab Eesti Rahva Muuseumi silla alal Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva puhune kontsertlavastus «Me hommikud, me päevad, õhtud, ööd», mille on algatanud ja korraldavad kolm Tartu ülikooli koori: kammerkoor, akadeemiline naiskoor ja Tartu akadeemiline meeskoor koos dirigentide Triin Kochi ja Kuno Kergega.

Kaur Riismaa teksti on lavastanud Jaanus Tepomees. Etenduse muusikajuhid Koch ja Kerge on kontsertlavastusse «Me hommikud, me päevad, õhtud, ööd» valinud ainult kodumaiste heliloojate koorimuusikat. Teiste seas tuleb esitusele Veljo Tormise, Ester Mägi, Pärt Uusbergi ja Kadri Voorandi looming.

Lavastaja Jaanus Tepomehe sõnul portreteerib ja iseloomustab lavastus lihtsat inimest oma murede ja rõõmudega. «Laval ei ole lugu, vaid olustik, kus tegeletakse inimeseks olemise ja eestlaseks olemise küsimustega,» lisas ta.

Jaanus Tepomehega koostöös valmis Tartu ülikooli kammerkoori juubeliks aastal 2016 kontsertlavastus «Südamepeitjate planeet», mis tekitas meedias head tagasisidet.

Etendusele eelneval päeval, 17. veebruaril sõidavad TÜ koorid mujale kontserte andma. Tartu akadeemiline meeskoor laulab Viljandis ja Antslas, TÜ kammerkoor ja akadeemiline naiskoor Põltsamaal ja Pärnus. Lisaks kontserdipaikadele esinevad koorid samal päeval ka eakate hooldekodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles