Juhani puukool kogus Maarja külale taas portsu raha

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja küla juhataja Ly Mikheim annab Juhani puukooli tootejuhile Tea Juhanile üle tänutäheks isetehtud leiva. Paremal hoiab annetustšekki Maarja küla elanik Maerold.
Maarja küla juhataja Ly Mikheim annab Juhani puukooli tootejuhile Tea Juhanile üle tänutäheks isetehtud leiva. Paremal hoiab annetustšekki Maarja küla elanik Maerold. Foto: Oliver Kütsen

Täna, sõbrapäeval sõitsid Juhani puukooli inimesed Põlvamaale Maarja külla ning andsid seal pidulikult üle annetustšeki 1787 euroga, mille nad olid kogunud oma jõulukampaaniaga «Aitame koos!».

Pildil on jäädvustatud hetk, mil Maarja küla juhataja Ly Mikheim annab Juhani Puukooli tootejuhile Tea Juhanile üle sõbrapäevakingituse ehk Maarja küla elanike tehtud leiva, mida Tea Juhani isukalt nuusutab. See on rukkileib kuivatatud puuviljadega.

Juhani Puukooli turundusjuht Tiina Rehema selgitas, et jõulukampaania leidis aset juba kuuendat korda ja sisuliselt tähendab see seda, et aasta lõpul läheb iga jõulupuu müügist üks euro Maarja küla toetuseks.

Iga müüdud puu oksa küljes ripub tavaliselt ka jõuluehe, mis on otsekui Maarja küla elanike tänumärk igale ostjale isiklikult. Kõik need ehted on Maarja küla noorte enda kätega valmistatud.

Maarja küla juhataja Ly Mikheim ütles, et 1787 eurot kulub neil ära uue kasvuhoone kevadisse töökorda seadmisel ja niisutussüsteemide rajamisel.

«Kasvuhoone saime eelmisel suvel, seda on 94 ruutmeetrit, aga ega me eelmisel aastal seal eriti palju midagi teha jõudnud, kuna sügis jõudis kätte,» rääkis Ly Mikheim. «Aga nüüd on meil juba varakevadest alates võimalik Räpina aianduskooli õpetajate juhendamisel kasvuhoones tegutsema hakata ning vaba raha kulub hädast ära. Me eesmärk on, et suudaksime kõik maitsetaimed ja salatirohelise tulevikus omast käest võtta.»

Juhani puukooli juhid on juba aastaid leidnud, et intellektipuudega inimesed vajavad võimalust töötada ning kevadeti ja sügiseti käivad Maarja küla elanikud ka Juhani puukoolis abis. Paljud neist on õppinud Räpina aianduskoolis ning nii ei lähe omandatud tööoskused noortel kaotsi.

Tiina Rehema lisas, et Juhani puukool ostab ka oma kinkekaardi ümbrikud Maarja küla noortelt. «Neil läheb küll iga asja tegemisega pisut rohkem aega kui teistel, aga nende valmistatud ümbrikud on väga ilusad ja igati korralikult tehtud.»

Maarja küla rahvas tänasel sõbrapäeval koos Juhani puukooli inimestega.
Maarja küla rahvas tänasel sõbrapäeval koos Juhani puukooli inimestega. Foto: Oliver Kütsen
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles