Must Kast toob välja mõtlemapaneva uuslavastuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gabriela Liivamägi

Tartus tegutsev teater Must Kast toob sellel kevadel vaatajate ette Kaija M Kalveti ühtaegu kurbnaljaka ja väga tõsise lavastuse «Prohvet», mis on suunatud kõigile, keda huvitab ümbritsev maailm ning selle jätkusuutlikkus. Lavastuse põhiteemadeks on keskkond, kliimamuutused ning nendega kohaneda püüdev inimliik.

«Prohvet» seisab idealismi ja siiruse eest ning on loodud näitamaks, kuidas meie mugavusiha viib märkamatult loodusressursside ületarbimiseni.

Teatrikülastaja saab mõtteainet, kui palju on üksikinimene võimeline ennast ümbritsevat mõjutama ja muutma, kas inimliigi enesehävituslikkus on paratamatu ning kas evolutsioon on kinkinud meile midagigi, mis suudaks sellele vastu seista.

Eestlase vaatenurgast on kõnekas küsimus: kas ühe väikekultuuri esindajal on üldse mõtet püüda midagi korda saata planeedil, mis on täitumas inimestega, kes tema sõnadest ja soovidest ilmselt iialgi aru ei saa?

Enne 16. märtsil toimuvat esietendust leiavad aset kõikidele Musta Kasti sõpradele avatud vestlusringid. Neist esimese viis 13. veebruaril läbi keskkonnaajakirjanik Kristel Vilbaste, teine vestlusring, mida juhib Oxfordi ja Lõuna-California ülikoolide teadus- ja tehnoloogiaajalooline ja kultuuriajakirja Vikerkaar toimetaja Aro Velmet, toimub 6. märtsil.

Vestlusringi teemaks on «Kuidas mõelda maailmalõpust? Kliima soojenemine poliitikas ja popkultuuris». Vestlusring toimub Tartus Genialistide klubi saalis algusega kell 19 ning on kõikidele huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles