Õnnetu saatusega Alatskivi sild ehitatakse veel kord üles

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekskavaator tõstab paisjärve väljavoolu ees olevaid liivakotte ära tasapisi, et järv ühe ropsuga tühjaks ei jookseks. Ööpäevas alandatakse veetaset 20 cm võrra.
Ekskavaator tõstab paisjärve väljavoolu ees olevaid liivakotte ära tasapisi, et järv ühe ropsuga tühjaks ei jookseks. Ööpäevas alandatakse veetaset 20 cm võrra. Foto: Kristjan Teedema

Eelmisel neljapäeval möödus neli aastat päevast, mil Alatskivil kukkus kokku uhiuus jalakäijate sild. Silla ning Alatskivi paisjärve uue paisu tellinud maanteeamet vaagis pikalt ja põhjalikult, kes ikkagi peaks juhtunu eest vastutust kandma ja rajatised taastama. Nüüd on asi viimaks sealmaal, et objekt läks uuesti töösse.

Alatskivi silla saaga sai alguse 2014. aasta 6. veebruari õhtul, mil OÜ Tavti ehitatud sild kokku kukkus. Täpsemalt uuristas järvevesi muldkeha läbi ja selle tagajärjel kandus minema suur hulk pinnast. Selle tõttu varises kokku jalakäijate silla ühe otsa betoonsammas ja osaliselt ka sillale viiv jalgtee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles