Kesklinna koolis enam kahes vahetuses õppima ei pea

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kesklinna kooli direktor Kersti Vilson näitab, kuidas uue klassiruumi seinu saab vajadust mööda voltida.
Tartu Kesklinna kooli direktor Kersti Vilson näitab, kuidas uue klassiruumi seinu saab vajadust mööda voltida. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Kesklinna koolis õpib üle 500 õpilase, neist ligi 80 saavad oma koolipäeva alustada alles kell üks, sest varem nad majja lihtsalt ei mahu. Kuid see muutub juba uuel trimestril, sest koolimaja katusealusesse ehitati ligi miljoni euro eest uued ruumid.

Lastele keeruline

Sel sügisel kooli astunud esimese klassi õpilased käivad praegu teises vahetuses, mis on kooli direktori Kersti Vilsoni sõnul nii lastele, vanematele kui ka õpetajatele keeruline. Enamasti lähevad vanemad hommikul tööle ja lapsed jäävad üksi koju. «Kui õpilased tulevad teise vahetusse, siis peavad nad hommikul ise asjad kokku panema, riidesse saama ja õigel ajal kooli jõudma,» rääkis ta. Enamasti tulevad teise vahetuse lapsed kooli palju varem, sest kodus hakkab neil igav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles