Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Eesti suurjuubel kajastub alternatiivsete plakatite näitusel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Vaade näitusele.
Vaade näitusele. Foto: Artur Kuus

Maalikunstnik ja graafik Artur Kuus ehk Tuur, nagu teda kui Tartu Postimehe peakujundajat hüüavad kolleegid, on juba paar kuud aeg-ajalt riputanud toimetuses üles Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva teemalise järjekordse plakati. Suurema osa nendest naljakatest piltidest vormistas ta näituseks, mida saab nüüd vaadata Tartu ülikooli multimeedia talituse koridorigaleriis Lossi 3.

Tuuri piltidel on muu hulgas kanakari, viin ja seened, sajajalgne, aga ka Lydia Koidula ja tema küllap kõige kuulsam luuletus, üks kassipilt ja õige eestlase sada geeni.

«Plakatite seeria loomisele andsid tõuke viimaste aastate nürid ja sajaprotsendiliselt luhtunud ponnistused mõelda välja Eestile mingi märk või visuaalne identiteet,» kommenteeris Tuur oma näitust.

Näituse pealkiri «Üksteist-teineteist» viitab autori sõnul nii välja pandud plakatite arvule kui ka meie omavahelisele sotsiaalsele eelistatuimale kommunikatsioonimeetodile, mida saab lühidalt kirjeldada sõnapaariga «üksteist-teineteist».

Plakat näituselt.
Plakat näituselt. Foto: Artur Kuus
Tagasi üles