Uurali kära

, Teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külapoisid panid laulu sisse seitse venda, kellele see sugugi ei meeldi. Mänguhoos on Siim Angerpikk (vasakult), Janek Savo­­lainen ja Silver Sepp.
Külapoisid panid laulu sisse seitse venda, kellele see sugugi ei meeldi. Mänguhoos on Siim Angerpikk (vasakult), Janek Savo­­lainen ja Silver Sepp. Foto: Anu Ansu

Eesti Rahva Muuseumi ruumid on teatrit varemgi näinud, kuid Katrin Pärna ja Janek Savolaineni lavastus «Seitse venda ehk Uurali kajakas» annab muuseumi eksponaatidele võimaluse teha oma esimesed teatrirollid.

Etendus kulgeb läbi «Uurali kaja» näituse ruumide ja on jaotatud kolmeks selgelt eristatud osaks. Et väljapanekus on vanu traditsioonilisi soome-ugri piirkonna ehitisi, on ka loogiline, et need on pandud lavakujunduse teenistusse. Lugu ja tegevustik seevastu ei ole selle keskkonnaga lahutamatult seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles