Mänguasjamuuseum mängib sel aastal sajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Laupäeval, 17. veebruaril kell 11–14 toimub Tartu mänguasjamuuseumis perepäev «Täna mängime sajaga!» ning avatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud näitus mängimisest ja mänguasjadest.

Näitus «Mängime sajaga!» on unikaalne ülevaade mänguasjadest, millega Eestis elanud tüdrukud ja poisid on viimase saja aasta jooksul mänginud. Välja on pandud nii nukke, autosid, kiikhobuseid kui ka osavusmänguasju.

Mänguasjamuuseumi direktori Triin Vaaro sõnutsi on selle näituse kõige tähtsam ülesanne tuua kokku eri põlvkonnad.

«Vanavanem ja lapselaps saavad võrrelda oma mänguasju ning rääkida teineteisele oma lugusid. Mõned neist lugudest on pärit rohkem kui poolesaja aasta tagant ning mõned sündinud alles paari päeva eest. Võrdselt tähtsad on aga mõlemad,» ütles Vaaro.

Nii mõnigi näitusele valitud ese on selline, mida mänguasjamuuseumis enne eksponeeritud ei ole. Nii on võimalik imetleda näiteks haruldasi kuulimänge 1920. aastatest ja ainulaadset Eestis valmistatud pedaalidega vineerautot 1953. aastast.

Mänguasjamuuseumile omaselt saab näitusel muidugi ka mängida. Nii suured kui ka väikesed võivad oma vaimu valmis panna selleks, et tuppa on sattunud liivakast, salapärane onn ja autode rallirada.

Näitus «Mängime sajaga!» jääb avatuks järgmise aasta 10. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles