Kaks flaami tulevad taas Eestit võluma

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diederik (vasakul) ja Stefan Timmermans ehk ansambel Madingma.
Diederik (vasakul) ja Stefan Timmermans ehk ansambel Madingma. Foto: Mattias de Smet / Reval Folk

Mullu sügisel tegevust alustanud MTÜ Reval Folk toob alates tänasest neljaks järgnevaks päevaks Eestisse – ja sealhulgas kolmapäeval Tartusse – Belgiast pärit Stefan ja Diederik Timmermansi. Need kaks flaami venda on võlunud paljusid kuulajaid Viljandi pärimusmuusika festivalil ja lummanud ka meie muusikuid.

Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusika õppejõud torupillimängija Cätlin Mägi mäletab, et kui ta kuulas esimest korda Stefanit, oli ta kohe võlutud. «Ei teagi, kas see oli ainult torupillimäng,» lisas ta. «Mulle tundub, et kui tema pilli kätte võtab ja selle helisema paneb, jääd lihtsalt kõikide oma keharakkudega kuulama ja kaasa elama – selline võime on tal!»

Ansambli Trad.Attack! mänedžer ja torupillimängija Sandra Vabarna tunnistas, et oli samuti selle mehe mängust juba esimesest kuulmisest saati lummatud ning isegi armus esitajasse ja torupilli. Ühel kontserdil Belgias kohtus ta ka Stefani venna Diederikiga. «Nad on mõlemad väga soojad, siirad ja emotsionaalsed muusikud, kes ei jäta kindlasti ühtegi kontserdikülastajat külmaks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles