Tõnissoni mälestuse jäädvustamine pole kindel

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tõnissoni maja A. Haava tänaval. Mil moel renoveeritud hoones suure riigimehe mälestust jäädvustatakse, pole selge.
Jaan Tõnissoni maja A. Haava tänaval. Mil moel renoveeritud hoones suure riigimehe mälestust jäädvustatakse, pole selge. Foto: Margus Ansu

Kolm aastat tagasi müüsid Jaan Tõnissoni pärijad maha suurele riigimehele kuulunud krundi Tartus A. Haava tänaval. Krundi koos seal asunud Jaan Tõnissoni ja tema poja Ilmar Tõnissoni majadega omandas OÜ Multi­paneel, mille esindajad andsid toona mõista, et koostöös Jaan Tõnissoni seltsiga võiks kõne alla tulla ka Jaan Tõnissoni mälestuse jäädvustamine tema majas. 

Kolm aastat tagasi müüsid Jaan Tõnissoni pärijad maha suurele riigimehele kuulnud krundi A. Haava tänaval. Krundi koos seal asunud Jaan Tõnissoni ja tema poja Ilmar Tõnissoni majadega omandas osaühing Multipaneel, mille esindajad andsid toona mõista, et koostöös Jaan Tõnissoni seltsiga võiks kõne alla tulla ka Jaan Tõnissoni mälestuse jäädvustamine tema kunagises majas. Nüüdseks on arendus jõudsalt edenenud ning majades müüakse kortereid, kuid Tõnissoni mälestuse jäädvustamise osas valitseb paras patiseis.

2015. aastal rääkis Multipaneeli omanik Rait Kuusik Tartu Postimehele, et seltsile soovitakse vastu tulla ning neile pakutakse ruume pikemaks ajaks rendile või koguni kingitakse terve teine korrus. Selle juures oli aga üks konks: arendaja soovis tingimata ehitada uue hoone ka õuele, kuid sellele oli selts vastu. Sellise suhtumise jätkumise korral olevat seltsil «paraku ainult õigus üle aia seda hoonet vaadata», teatas Kuusik toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles