Haridusmess Intellektika meelitas õpilasi üle Eesti Tartu

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunesid õpilased üle Eesti Tartusse, et osa võtta ühelt suurimalt haridus- ja infomessilt. Lisaks karjäärinõustamisele sai haridusmessil ka võistelda. 

Võistlused peeti maha nii pannkookide küpsetamises kui Rakett 69 simulatsioonil. Rakett 69 esimese hooaja võitja Juhan Koppel rääkis, et võtsid Intellektikale kaasa 2400 vineerist ketast, millest autodele rattaid ehitati. Simulatsioonil võistlemiseks tuli igal võistkonnal, kuhu võis kuuluda üks kuni neli inimest, meisterdada oma võistlusauto ja siis sellega võimalikult kiiresti mäest alla tuisata.

Koppel rääkis, et tema teeks auto lühikese ja suurte ratastega. «Suured masinad on stabiilsed, aga liiga suured jäävad hüpetele kinni,» rääkis ta. Tuleb mainida, et rajalt maha kukkumine tähendas automaatselt nulli punkti. Seega kui võistkond meisterdas liiga kiire auto, siis oli oht, et see kukub rajalt maha. Liiga aeglase auto puhul võis saada liiga vähe punkte. Korraga oli ruumi kümnele võistkonnale, kellel on 25 minutit aega, et võistlusauto valmis ehitada. Kell kolm päeval oli kiireim aeg 3,226 sekundit.

Järgmine võistlus oli figuurpannkookide küpsetamine. Osalejatel oli võimalik oma materjal kaasa võtta. Võistlesid viis osalejat, kolm poissi ja kaks tüdrukut. Tundus, nagu poisid oleksid läinud rohkem nalja tegema. «Ma olen 15-aastane ja mul on 57 aastat kogemust pannkookide küpsetamises,» rääkis üks noormees. 

Kõige populaarsem tundus olevat politsei ja piirivalve eriala. Inimesed tundsid palju huvi ründekoera vastu ja said ka ise proovida, kuidas looma rünnak tundub. Lisaks politseile, kes oli väljas nii koerte, autode ja viktoriinidega oli veel väga suurelt kohale tulnud Tallinna tehnika ülikool. Tartu ülikool oli seevastu üsna väikese koosseisuga. «Siin on palju põhikooli õpilasi, ülikooli sihtrühm on rohkem gümnaasium,» rääkis Tartu ülikooli teaduskooli projektijuht Terje Kapp. Ta lisas, et ülikoolil on tulemas lahtiste uste päev, kuhu on kõik oodatud ja kus saab ülikooliga lähemalt tutvust teha. Kapp rääkis, et õpilased ise suurt huvi üles ei näita, pigem tuleb neid ise kutsuda kooliga tutvuma.

Kohale olid tulnud ka erinevad pangad, kes pakkusid ISIC pangakaardi tegemise võimalusi, veel oli tulnud põgenemistuba EscapeTartu, kus sai mängida viktoriini ja võita kinkekaarte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles