Maaülikool kutsub tagasi koolipinki

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli peamaja.
Eesti Maaülikooli peamaja. Foto: Lauri Kulpsoo.

Eesti Maaülikoolis kestab 29. maini TULE programmi avalduste vastuvõtt sügissemestriks, tõenäoliselt tuleb väike lisavastuvõtt ülikoolis veel ka 2012. aasta kevadel.


Programmi TULE (tule uuesti, lõpeta edukalt – toim) abiga saavad kõrgharidusteed tasuta jätkata need, kelle õpingud katkesid ajavahemikus 2003. aasta septembrist 2009. aasta septembrini ning kellel on läbida pool õppekavast või vähem.

Vastuvõetavad üliõpilased peaksid oma õpingud lõpetama hiljemalt 2013. aasta lõpuks. Praegu õpib maaülikoolis täiskoormusega 36 naasnud üliõpilast, kolm on jõudnud lõpetada. Kahele varasemale vastuvõtule esitati kokku sada avaldust.

Eesti Maaülikooli TULE programmi koordineerija Meeli Voore teatas, et kõige enam vabu õppekohti on jäänud tehnika, tootmise ja ehituse ning põllumajanduse valdkonnas. Pakkuda on 37 kohta: 21 bakalaureuseõppes, 12 magistriõppes ning neli integreeritud õppes.

Vastuvõtul eelistatakse kandidaate, kelle õppekava täitmise määr on suurem, kelle varasemate õpingute keskmine hinne oli kõrgem ning kes on motivatsiooniküsimustiku põhjal kõige motiveeritumad, selgitas Voore. TULE õppekohtadele vastuvõetute nimed selguvad 1. juuliks.

«Karta on, et mõned õppekohad jäävad täitmata,» nentis Meeli Voore. «Neile kuulutame välja lisavastuvõtu järgmise aasta kevadsemestril.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles